> > Campus Hoogvliet door Wiel Arets Architects

Campus Hoogvliet door Wiel Arets Architects

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

22-02-2012 - Afgelopen vrijdag is de eerste paal geslagen voor Campus Hoogvliet bij Rotterdam. De Campus is een ontwerp van Wiel Arets Architects.

Impressies van Campus Hoogvliet (© Wiel Arets Architects)

Campus Hoogvliet wordt gerealiseerd op steenworp afstand van metrostation Zalmplaat. De Campus is een sleutelproject in de herstructurering van de wijk Hoogvliet. Naast de opleidingen voor 1.700 studenten komen er ook voorzieningen voor de bewoners van Hoogvliet.

Het project is een samenwerking tussen Einstein Lyceum, Penta College CSG en Zadkine. Op de Campus is plaats voor de horecaopleidingen van Penta College CSG & Zadkine en de opleidingen Orde en Veiligheid. De laatste studierichtingen krijgt een Veiligheidsacademie met meldkamer van Stadstoezicht.

Bewoners van Hoogvliet kunnen gebruik maken van voorzieningen op de Campus. De kunststudio met onder meer geluidsstudio's, opnameruimtes en toneel- en dansoefenruimtes is te gebruiken door studenten en bewoners. De bewoners kunnen ook een wijkrestaurant van de horecavakschool bezoeken of een kookcursus bij deze opleiding volgen.

De Campus is ontworpen door Wiel Arets Architects in samenwerking met adviseurs WRI en ABT. BAM Utiliteitsbouw is de aannemer van de nieuwbouw. Vanaf oktober 2013 worden de nieuwe gebouwen in gebruik genomen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook