> > Bierman Henket ontwerpt Nationaal Onderwijsmuseum

Bierman Henket ontwerpt Nationaal Onderwijsmuseum

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-07-2012 - Bierman Henket architecten heeft de architectenselectie voor de herbestemming van het gebouw De Holland in Dordrecht tot Nationaal Onderwijsmuseum gewonnen.

Dit gemeentelijk monument uit 1939 is ontworpen door Sybold van Ravensteijn voor verzekeringsmaatschappij Holland van 1859. In 1980 is het gebouw verbouwd tot supermarkt, waarbij interieur en de langsgevels gesloopt zijn. In 2004 werd het gebouw aangekocht door gemeente Dordrecht met de bedoeling het in oorspronkelijke staat te herstellen en een gepaste bestemming te vinden. In december 2011 werd besloten het Nationaal Onderwijsmuseum in De Holland te huisvesten.

De restauratie van De Holland is 4 juli goedgekeurd door de gemeenteraad van Dordrecht. De restauratie van De Holland vergt een totale investering van 5,5 miljoen euro. Het Nationaal Onderwijsmuseum moet 2 miljoen euro bij elkaar brengen voor de museale inrichting van het gebouw.

Bierman Henket architecten zal komende maanden aan de eerste ontwerpfase werken. De opening van het Nationaal Onderwijsmuseum zal plaatsvinden in september 2014.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook