> > Andreaspenning voor Herman Hertzberger

Andreaspenning voor Herman Hertzberger

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-07-2012 - Vandaag heeft de Amsterdamse locoburgemeester Maarten van Poelgeest de Andreaspenning uitgereikt aan architect Herman Hertzberger.

Hij ontving de onderscheiding tijdens de viering van zijn tachtigste verjaardag in de door hem opgerichte architectuurstudio HH in de Gerard Doustraat.

Herman Hertzberger is de architect van veel Amsterdamse gebouwen, zoals verzorgingscomplex `De Drie Hoven' in de Louis Bouwmeesterstraat, de Apolloscholen in de Willem Witsenstraat, het Montessori College Oost aan de Polderweg en het hoofdkantoor van Waternet in Overamstel. In 1958 ontwierp hij het studentenhuis in de Weesperstraat.

Herman Hertzberger was docent aan de Academie van de Bouwkunst en decaan van het Berlage Instituut. Door zijn werk geniet hij internationale bekendheid. Hertzberger is altijd in Amsterdam blijven wonen en werken. Daardoor heeft hij de stad op het gebied van architectuur positieve bekendheid gegeven.

Hertzberger kreeg eerder toonaangevende prijzen als de BNA Kubus (1991) en Royal Gold Medal (2012). De Amsterdamse Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties met een landelijke uitstraling hebben verricht op het gebied van sport, onderwijs, kunst, wetenschap, economie, cultuur, media of politiek.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook