> > Groen licht voor nieuwbouw Carmel College

Groen licht voor nieuwbouw Carmel College

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-07-2012 - De nieuwbouw van Carmel College Salland in Raalte is vorige week goedgekeurd door de gemeenteraad. De Havo / Vwo school is een ontwerp van Dorte Kristensen en Martijn de Visser van atelier PRO.

beelden: atelier PRO

De school komt in een parkachtige omgeving aan de Hofstedelaan in Raalte. Het gebouw krijgt twee lagen en 8.840 m² vloeroppervlak.

Door middel van ontwerpschetsen heeft atelier PRO de eerste ruimtelijke vertaling gemaakt van het onderwijsconcept. De leerlingen en hun leerproces staan daarbij centraal, de school moet zoveel mogelijk sociale veiligheid bieden. Het gebouw is daarom opgedeeld in ‘domeinen’, waar teams van leerlingen en hun docenten gehuisvest zijn. Deze teams van leerlingen en docenten werken meerdere jaren nauw met elkaar samen binnen het domein. De domeinen zijn praktisch ingericht met diverse typen onderwijsruimten: klaslokalen, leercentra, stilteplekken en plekken waar je samenwerkend kunt leren.

De domeinen zijn ondergebracht in de drie vleugels van het gebouw. Deze vleugels komen samen aan de westzijde in een bouwdeel dat de gemeenschappelijke ruimten bevat.

Atelier PRO start in september aan het Voorlopig Ontwerp van het Havo / Vwo gebouw. De oplevering van de school is gepland in augustus 2014.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook