> > Wiel Arets decaan aan IIT te Chicago

Wiel Arets decaan aan IIT te Chicago

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-08-2012 - De Nederlandse architect Arets wordt decaan aan het Illnois Institue of Technology in Chicago.

Arets, die decaan van het Berlage Instituut in Rotterdam was van 1995-2002, zal vanaf dit najaar de academische opleiding die oorspronkelijk gevormd door Ludwig Mies van der Rohe leiden. Mies was voorzitter van het IIT architectuur programma van 1938 tot 1958 en architect van de IIT hoofdcampus, waaronder de S. R. Crown Hall.

Arets heeft momenteel projecten in aanbouw in heel Europa en Japan, met inbegrip van de Allianz-hoofdkwartier in Zürich, Zwitserland, de IJ-hal bij Amsterdam Centraal, Schwäbischer Verlag in Ravensburg, Duitsland en het A 'Huis in Tokyo. Tot zijn belangrijkste voltooide werken kunnen onder meer de bibliotheek op de Uithof campus van de Universiteit Utrecht, de Academie voor Kunst en Architectuur in Maastricht, het Euroborg Stadion in Groningen en het Hedge House in Wijlre gerekend worden.

Arets was gasthoogleraar aan diverse vooraanstaande architectuuropleidingen, waaronder de AA in Londen, Columbia University en Cooper Union en de Princeton University. Hij studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven in 1983.

Het IIT College of Architecture biedt een bacheloropleiding, vier masteropleidingen en de Doctor of Philosophy in de architectuur. Het college trekt studenten uit de hele wereld.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook