> > Recensie: Fascinatie Architectuur

Recensie: Fascinatie Architectuur

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

03-10-2012 - Uitgeverij Thoth heeft in samenwerking met olo.éditions het boek Fascinatie Architectuur uitgebracht. De publicatie met vele foto's belooft bouwwerken die verbazen, inspireren en integreren.

beelden: cover met de Jin Mao toren in Sjanghai van SOM, Selfridges in Birmingham van Future Systems, de Oriental TV Tower in Sjanghai, Bloementoren in Parijs van Édouard François en het Denver Art Museum van Daniel Libeskind.

Bolle blobs van Future Systems en Cook / Fournier, scherpe puntige gefragmenteerde gebouwen van Daniel Libeskind, ingenieur-architectuur van Calatrava en vele wolkenkrabbers (Burj Al Arab in Dubai, Jin Mao-toren in Sjanghai, Petronas-torens in Kuala Lumpur), kortom spectaculaire icoon-architectuur vormt de inhoud van het boek Fascinatie Architectuur. De architectuurkenner zal bekend zijn met een groot aantal gebouwen in het boek van architecten als Norman Foster, Rem Koolhaas / OMA, Jean Nouvel, Frank Gehry, Herzog & De Meuron en Zaha Hadid.

74 projecten zijn opgenomen in "Fascinatie Architectuur." Elk project wordt beschreven met een korte tekst en 1 tot 3 paginavullende foto's. De lezer treft 3 Nederlandse projecten aan: het feloranje Agoratheater in Lelystad van UNStudio, Silodam in het Amsterdamse IJ van MVRDV en het op een groot aantal ronde kolommen rustende Aluminiumcentrum in Houten van Micha de Haas.

De fotografie in "Fascinatie Architectuur" is helaas van wisselende kwaliteit. Zo wordt een foto met lelijk licht en veel vervorming van OMA's Casa da Musica in Porto afgewisseld met schitterende avondfoto's van de gebouwen voor warenhuis Selfridges in Birmingham van Future Systems en de Nordlandische bank in Hannover van Behnisch & Partners. Verder is "Fascinatie Architectuur" vooral een mooi plaatjesboek met aansprekende architectuur.

Informatie: Fascinatie Architectuur / Auteur: Emmanuelle Graffin / Taal: Nederlands / Formaat: 25 x 33 cm staand / 208 pagina's / Gebonden met extra stofomslag / Prijs: € 28,25 excl. 6% BTW / Uitgever: Thoth / ISBN: 978 9068 6860 36

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook