> > Opening MetaForum in TU/e-campus

Opening MetaForum in TU/e-campus

22-10-2012 - Maandag 22 oktober is het nieuwe gebouw MetaForum op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) officieel geopend. Het is de ontmoetingsplaats voor studenten, medewerkers, onderzoekers en bezoekers.

MetaForum is het nieuwe hart van de TU/e-campus. Het nieuwe gebouw meet ruim 25.000 vierkante meter en biedt huisvesting aan de universiteitsbibliotheek en zo’n 900 studieplekken voor studenten. Boven de grote overdekte hal met daarin onder meer centrale studentenvoorzieningen is een gebouw van vijf verdiepingen voor de faculteit Wiskunde en Informatica opgetrokken.

MetaForum is ontworpen door architect ir. Joost Ector van Ector Hoogstad Architecten met Nelissen Ingenieursburo als adviseur installaties en bouwfysica en ABT als adviseur constructies. Het gebouw is gerealiseerd door bouwbedrijf Hurks Bouw Zuid, Imtech Building Services, gevelbouwer Oskomera en Hevo bouwmanagement. De directievoering gebeurde onder verantwoordelijkheid van de Dienst Huisvesting van de universiteit.

TU/e Science Park omvat de huisvestingsplannen van de TU/e op het terrein waar de universiteit in 1956 gestart is. De universiteit telt negen faculteiten met in totaal 7.800 studenten en 3.000 medewerkers. De ontwikkeling van de nieuwe universiteitscampus past in de transformatie van het TU/e-terrein naar een Science Park, waarin ruimte is voor Fontys Hogescholen, voor permanente huisvesting voor studenten en waar nog meer TU-gerelateerde bedrijven gevestigd kunnen worden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook