> > Architectuurstudio HH ontwerpt nieuwbouw TU/e

Architectuurstudio HH ontwerpt nieuwbouw TU/e

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

17-06-2011 - Architectuurstudio HH ontwerpt het nieuwe gebouw van de faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Drie impressies van het ontwerp van Architectuurstudio HH (beelden: DPI Animation House).

De bestaande faculteitsgebouwen zijn verouderd en voldoen niet meer aan hedendaagse veiligheids-, duurzaamheids- en gebruikseisen. De nieuwbouw past in de plannen van de TU/e om de universiteitscampus uit te bouwen tot een TU/e Science Park van nationaal belang en internationale allure.

Kenmerkend voor de nieuwbouw is het transparante karakter van het gebouw met veel ruimte voor ontmoeten. Selectiecriteria voor TU/e waren architectuur, duurzaamheid en functioneel gebruik. De nieuwbouw biedt ook veel flexibiliteit om het gebouw zelf als testomgeving voor nieuwe duurzame technologieën te gebruiken.

Jo van Ham, lid van het College van Bestuur van de TU/e zegt over het ontwerp: “Door het transparante karakter zal het gebouw een showcase zijn van het onderwijs en onderzoek dat in de faculteiten plaatsvindt. Daarnaast is het gebouw mogelijk zelf een platform voor onderzoek op het gebied van duurzame energie.” Het ontwerp houdt rekening met faciliteiten voor duurzame energietechnologieën die nog niet ontwikkeld zijn of nu nog te duur zijn. De faculteiten Electrical Engineering en Technische Natuurkunde spelen een belangrijke rol in het TU/e speerpunt van energieonderzoek.

De bouw start in de zomer van 2012 op basis van het definitief ontwerp dat eind 2011 gereed is. De planning is dat het gebouw in de tweede helft van 2014 wordt opgeleverd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook