> > Elphi Nelissen nieuwe decaan Bouwkunde Eindhoven

Elphi Nelissen nieuwe decaan Bouwkunde Eindhoven

17-12-2010 - Het bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft Elphi Nelissen benoemd tot nieuwe decaan van de faculteit Bouwkunde. Zij is de eerste vrouwelijke decaan sinds de start van de TU/e in 1956.

Nelissen zal op 1 juni 2011 beginnen als decaan. Zij volgt Jan Westra op - sinds 2002 decaan van de faculteit Bouwkunde - die in oktober 2011 met emeritaat gaat.

Elphi Nelissen (Maastricht, 1959) studeerde in 1983 af aan de TU/e in de richting bouwfysica. Sinds 2009 is zij fellow bij de faculteit Bouwkunde van de TU/e. Daarnaast is zij vanaf 1991 directeur en oprichtster van Nelissen Ingenieursbureau . Het bureau heeft zich gespecialiseerd in bouwfysica, akoestiek, duurzaamheid en installatietechniek en telt zeventig medewerkers. Met haar ingenieursbureau was zij betrokken bij een aantal omvangrijke bouwprojecten zoals het stadhuis van Nieuwegein, het poppodium de Effenaar en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Juist door betrokken te blijven bij mijn ingenieursbureau kan ik voeling houden met de praktijk die weer van nut is bij de TU/e en vice versa.

De 51-jarige Elphi Nelissen uit Eindhoven werd onlangs benoemd tot MKB vrouwelijke ondernemer van het jaar 2010. Zij bekleedt diverse lidmaatschappen zoals het ambassadeursnetwerk voor de bouw en het VHTO (expertisecentrum voor vrouwen in b├Ęta en techniek). Sinds 2005 is zij voorzitter van de Raad van Advies van de faculteit Bouwkunde van de TU/e.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook