> > Dadong Arts Center in Kaoshiung voltooid

Dadong Arts Center in Kaoshiung voltooid

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-11-2012 - Het Dadong Arts Center in Kaohsiung is voltooid. Het multifunctioneel kunstencentrum is ontworpen door Branimir Medic en Pero Puljiz van de Architekten Cie.

De Architekten Cie. won in 2007 de prijsvraag voor het multifunctioneel kunstencentrum. Zij ontwierpen het Art Center Dadong als nieuw publiek domein. Het gebouw verbindt een drukbezocht park, de historische stadskern van Feng-Shan en de Feng-Shan rivier. Het architectenbureau liet zich voor het concept van het gebouw inspireren op de traditionele Taiwanese meergezinshuizen, waarin een aantal patio's de sociale uitwisseling tussen de verschillende families er omheen bevordert.

Het programma heeft een bruto oppervlakte van 36.470 m² en omvat een multifunctionele zaal, onderwijscentrum, kantoren, tentoonstellingszalen, conferentieruimte, een bibliotheek en een informatiecentrum.

Vier betonnen volumes omzomen een openbaar plein . Dit plein wordt beschermd door een doeken dak opgebouwd uit 11 grote trechters.

Een theaterzaal met 800 plaatsen en een kleine repetitiezaal vormen de kern van het complex. De X-vormige betonstructuur van de vier gebouwen is homogeen, maar subtiele verschillen in de mate van openheid van deze structuur geven inzicht in het programma van elk onderdeel.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook