> > Mecanoo in competitie voor museum in Moskou

Mecanoo in competitie voor museum in Moskou

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

18-12-2012 - Mecanoo is samen met architectenbureau TPO Rezerv uit Moskou bij de finalisten voor het ontwerp van het museum en educatief centrum voor het Polytechnic Museum en Lomonosov Moscow State University.

Het andere plan waar Mecanoo op dit moment aan werkt, MISiS (beeld: Mecanoo)

Het centrum wordt een ontmoetingsplaats voor de Russische en internationale wetenschappelijke gemeenschap. Het 35.000 m² grote complex zal worden gebouwd op een terrein van 1 hectare bij de Lomonosov Moscow State University. Het complex wordt in 2018 voltooid.

Onder de zes geselecteerden zijn Massimiliano Fuksas uit Italië, 3XN uit Denemarken en Farshid Moussavi Architecture uit Groot-Brittannië. De genomineerden teams zullen eind februari de concepten voor het museum en educatief centrum presenteren. De winnaar wordt bekend gemaakt in maart.

Voor Moskou werkt Mecanoo momenteel ook aan de campus van de Nationale Universiteit voor Wetenschap en Technologie (Misis), een van de leidende technische universiteiten van Rusland. De 100 hectare grote campus zal worden gevestigd in een nieuwe wijk van Moskou en omvat huisvesting voor 10.000 studenten en 3.000 academici, en is de thuisbasis van zeven departementen en een aantal onderzoeksinstituten.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook