> > Van den Berg ontwerpt Grafisch Lyceum Rotterdam

Van den Berg ontwerpt Grafisch Lyceum Rotterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-02-2013 - Van den Berg Kruisheer Elffers architecten heeft eind januari de architectenselectie van het Grafisch Lyceum te Rotterdam gewonnen.

beelden: Van den Berg Kruisheer Elffers architecten

Het Grafisch Lyceum Rotterdam verhuist naar een leegstaand gedeelte in het Technicon complex te Rotterdam, direct naast de huidige hoofdlocatie van de onderwijsinstelling. Het scholencomplex Technicon (1955 en 1971) is ontworpen door Hugh Aart Maaskant en was destijds het grootste onderwijsgebouw in Nederland.

Het Grafisch Lyceum wil het 13.000 m² tellende gedeelte renoveren en beter verbinden met de hoofdlocatie tot een gebouw van 30.000 m². De gescheiden gebouwdelen en langgerekte verdiepingen van Maaskants ontwerp dragen echter op het eerste gezicht minder bij aan de gewenste interne samenhang.

In de visie van Van den Berg Architecten wordt er daarom een verbindende ontmoetingslaag voor studenten en personeel op de eerste en tussenverdieping van beide gebouwdelen geïntroduceerd. Alle opleidingen en de entree zijn direct aan deze laag gekoppeld via ‘open vensters’. De beoogde koppelingen en verbindingen vormen vervolgens de ideale basis voor een herkenbare en inspirerende leer- en werkomgeving gericht op interactie, creativiteit en samenwerking.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook