> > DP6 ontwerpt poppodium Leeuwarden

DP6 ontwerpt poppodium Leeuwarden

28-03-2013 - DP6 architectuurstudio uit Delft ontwerpt het nieuwe Leeuwarder Poppodium in het Harmoniekwartier.

Na een openbare selectieprocedure met 23 kandidaten is de visie van DP6 als beste beoordeeld. De beoordeling is gedaan door de gemeente Leeuwarden en de toekomstige gebruikers. Net als bij het ontwerp voor het theater De Bussel en bibliotheek Theek5 in Oosterhout werkt DP6 samen met 3TO architecten uit Den Haag.

De kunstopleidingen van de opleiding D’Drive van het Friesland College en Kunstkade zijn onderdeel van de ontwikkeling van het poppodium. Hierdoor wordt het niet alleen een poppodium, maar ook dé plek voor jongeren en cultuur in brede zin. De nieuwe locatie wordt gezien als de thuisbasis voor alles wat met pop- en (jongeren)cultuur te maken heeft.

Het komend jaar maakt DP6 samen met de toekomstige gebruikers een ontwerp voor het poppodium. Hierbij worden ook de omwonenden, bedrijven en belanghebbenden in het gebied betrokken. Voor de zomer moet het voorlopig ontwerp klaar zijn, waarna het aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd. De ingebruikname van het poppodium staat gepland voor september 2015.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook