> > Ziekenhuis Bernhoven te Uden in bedrijf

Ziekenhuis Bernhoven te Uden in bedrijf

02-04-2013 - Het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden is in gebruik genomen. Het bouwkundig en interieurontwerp is van De Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA).

Het ontwerp van het ziekenhuis, waar jaarlijks meer dan 170.000 patiënten worden behandeld, kenmerkt zich door een helende omgeving met aandacht voor de mens en natuur.

Het ziekenhuis is opgebouwd uit meerdere gebouwen met elk een eigen specifieke functie, die onderling zijn verbonden. Het gebouwontwerp is op basis van het vastgoedprincipe en heeft een flexibele inrichting, zodat het in de toekomst kan inspelen op veranderingen in de zorg. Het moderne ziekenhuis biedt ruimte aan een entreegebouw, een consultomgeving, een hotelgebouw met 380 ziekenhuisbedden, een onderzoeksgebouw, een groen binnenterrein, het bedrijfsgebouw en een Hot Floor gebouw met onder andere operatiekamers en de intensive care. Opvallend in het ontwerp is dat het facilitair en medisch ondersteunend centrum vrij staat op het terrein van Bernhoven. Dit gebouw is ondergronds verbonden met het ziekenhuis, waardoor de bevoorrading aan het oog van de patiënt wordt onttrokken.

De ziekenhuiskamers zijn sfeervol ingericht met grote ramen tot op de vloer met een Frans balkon, zodat de patiënt vanuit zijn bed contact houdt met buiten. Door het gebruik van een vloer met houtstructuur en chique, bruine gordijnen oogt de kamer van de patiënt als een hotelkamer.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook