> > Nieuw universiteitsgebouw op campus Woudestein

Nieuw universiteitsgebouw op campus Woudestein

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

03-04-2013 - Architectenbureau Paul de Ruiter heeft de aanbesteding gewonnen voor een nieuw multifunctioneel universiteitsgebouw op campus Woudestein in Rotterdam.

Het nieuwe universiteitsgebouw krijgt een prominente plaats aan de nieuwe hoofdas van de campus, waarvoor een nieuw masterplan is gemaakt door Juurlink [+] Geluk en bureau Jvantspijker.

De nieuwe campus kent een landschappelijk en een stedelijk deel. Dwars door de campus komt de nieuwe hoofdas, de Plaza, met naast onderwijsfuncties ook diverse winkels, repro, restaurants en het nieuwe studentenpaviljoen. Het parkeren wordt deels geconcentreerd onder de Plaza, met daarboven ruimte voor voetgangers en fietsers.

Functies voor het door architectenbureau Paul de Ruiter ontworpen gebouw zijn onderwijsruimten, studieplekken en op de begane grond een supermarkt. Omdat de invulling van het pand naar verwachting over enkele jaren wijzigt, is gekozen voor een flexibele structuur.

Het gebouw krijgt een gelaagd gevelontwerp, bestaande uit verticale lamellen en terugliggende glasvlakken. Afhankelijk van je standpunt opent of sluit de gevel zich. Met de toepassing van veel glas wordt het open karakter van het gebouw benadrukt en de visuele interactie en connectie met de omgeving versterkt. Qua materialisering wordt aangesloten bij de bestaande gebouwen en wordt gezocht naar natuurlijke en materiaal-eigen kleuren.

De realisatie van de campusplannen is al begonnen. In de zomer van 2013 is het eerste gedeelte van Plaza gereed. Met de bouw van het universiteitsgebouw wordt in 2014 gestart, medio 2015 zal het in gebruik worden genomen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook