> > 50-jarig bestaan Inbo gevierd met expositie

50-jarig bestaan Inbo gevierd met expositie

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-04-2013 - Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het architectenbureau Inbo is van 21 april tot en met 23 juni de expositie ‘Inbo – Samenwerking als inspiratie’ in het ABC Architectuurcentrum te Haarlem te zien.

Daarbij kijkt Inbo in de expositie niet terug, maar juist vooruit onder het motto: ‘de toekomst van architectuur en stedenbouw ligt bij mensen die kunnen verbinden’. Inbo afficheert zichzelf als netwerkbureau. Inspiratie vinden de architecten in dit bureau in samenwerken op alle niveaus. Samenwerken met opdrachtgevers en bewoners, samenwerken met aannemers in nieuwe systemen als BIM en samenwerken in teams. Daarbij legt Inbo ook een verbinding tussen advies, stedenbouw, architectuur en bouwkunde. Er werken circa 160 mensen vanuit vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Heerenveen en Woudenberg.

Het bureau is bekend van stedelijke en landelijke woningbouw, maar ook van de High Tech Campus in Eindhoven en museum Belvedère in Heerenveen. In Haarlem en omgeving wordt gewerkt aan onder meer nieuwe woningen in het Scheepmakerskwartier. Hier ontwerpt Inbo met inbreng van toekomstige bewoners herenhuizen aan het Spaarne.

In Heemstede is onlangs de ‘koepel’ Mijmer en Focus op het landgoed Hartekamp opgeleverd. Behalve aandacht voor deze projecten exposeert het bureau een aantal actuele projecten van verschillende schaalniveaus: stedenbouw, woningbouw, bijzondere nieuwbouw en transformaties van bestaande gebouwen. De verbinding tussen mensen en het gerealiseerde is daarbij steeds de leidraad.

‘Inbo – Samenwerking als inspiratie’ wordt op zondagmiddag 21 april om 15.30 uur geopend door Helen van Duin, directeur Ontwikkeling & Onderhoud woonstichting de Key. Tako Postma, architect en partner, geeft op woensdag 29 mei om 20.00 uur een lezing over de manier waarop de mensen in het netwerkbureau Inbo elkaar en anderen energie en inspiratie geven.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook