> > Amsterdam University College wint Gouden A.A.P.

Amsterdam University College wint Gouden A.A.P.

21-04-2013 - De Gouden A.A.P. (Amsterdamse Architectuur Prijs) 2013 gaat naar het Amsterdam University College op het Science Park van Mecanoo. Dit is bekendgemaakt op het door ARCAM en BNA georganiseerde Architectenbal.

foto's: Christian Richters

De jury, bestaande uit de Nederlandse architectuurhistorica Petra Brouwer, de Belgische architectuurcriticus Joachim Declerck en de Britse architect Malcolm Smith, koos het Amsterdam University uit 24 genomineerde projecten.

De jury: "Unaniem adviseerde de jury om de Amsterdamse Architectuur Prijs 2013 toe te kennen aan het Amsterdam University College vanwege de eenvoud van de vorm, een groot huis, dat binnen enorm verrast. Uiteenlopende ruimten voor diverse onderwijsfuncties lopen er prachtig in elkaar over en zijn ontspannen samengebracht onder één groot dak, dat spectaculair is, maar op een onnadrukkelijke manier."

De prijs vestigt de aandacht op de beste bouwwerken in Amsterdam. Het uiteindelijke doel van de prijs is de stimulering van het publieke debat over Amsterdamse architectuur.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook