> > Kantoor Schwäbischer Verlag van Arets voltooid

Kantoor Schwäbischer Verlag van Arets voltooid

03-06-2013 - Het door Wiel Arets Architects ontworpen kantoorgebouw voor uitgever Schwäbischer Verlag in Ravensburg, Duitsland, is voltooid. Het kantoorgebouw is een van de grote buitenlandse projecten van het Nederlandse architectenbureau.

De uitgever is actief in vele facetten van zowel traditionele als nieuwe media. Het bedrijf heeft haar activiteiten in de regio Schwaben gebundeld in een nieuw kantoorgebouw in het centrum van Ravensburg, een plaats met 50.000 inwoners ten noorden van de Bodensee.

Het kantoorgebouw van 13.800 m² is opgebouwd uit zes glazen kantoorblokjes die qua dimensionering refereren aan de omringende traditionele vakwerkhuizen. Het geheel is omsloten door een glazen hek dat varieert in hoogte van 1 tot 4,5 meter. Dit doorzichtig membraan biedt extra beveiliging, en heeft een grote centraal ingang in de vorm van een poort, die overdag open en 's nachts gesloten is.

Geothermische energie verwarmt het gebouw. Bedienbare ramen zorgen voor individuele controle van het binnenklimaat. Computer-gestuurde zonneschermen aan de buitenkant van de zes glazen blokjes worden afhankelijk van het tijdstip van de dag, het seizoen en de blootstelling van de de zon neergelaten. Een gezeefdrukte print op de het glazen hek en begane grond biedt verdere bescherming van zoninstraling en privacy voor medewerkers op straatniveau.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook