> > DP6 ontwerpt Zandvlietcollege Den Haag

DP6 ontwerpt Zandvlietcollege Den Haag

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-07-2013 - Het samenwerkingsverband BAM en DP6 Architectuurstudio heeft de Design & Build opdracht gewonnen voor het Zandvlietcollege aan de Bezuidenhoutseweg te Den Haag.

Het nieuwe gebouw voor de middelbare school zal het oude gebouw vervangen. Het is gelegen op een prachtige plek tussen de Bezuidenhoutseweg en het Haagse Bos. Het Zandvlietcollege is een school voor gymnasium, atheneum en havo, een ondernemende en creatieve school die bekend staat om zijn heldere structuur en persoonlijke karakter. DP6 Architectuurstudio zegt in een toelichting dat het ontwerp van de school hierbij aansluit: "Het wordt een school met een open karakter en een heldere plattegrond, waar veel ruimte is voor diversiteit en open werkplekken."

In het ontwerp van het Zandvlietcollege legt de voorgevel in de materialisering de relatie met de stad en toont de boszijde een open en transparant gezicht dat een optimale verbinding legt met het bos. De houten kozijnen en houten geveldelen leggen de relatie met het bos en de glazen puien weerspiegelen de bomen. De gymzaal steekt als een houten doos uit de gevel en trapsgewijs loopt de gevel weer terug naar de bovenste verdieping. De zijgevels laten de diversiteit aan ruimten zien en zijn als het ware de dwarsdoorsnede van het gebouw.

Op de begane grond strekt de soos zich vanaf de voorgevel aan de Bezuidenhoutseweg uit tot aan het bos aan de achterzijde. Dit is de ruimte voor ontmoeting en ontspanning, een ruimte die als het ware vloeit van entree naar bos, over verschillende hoogten en langs verschillende ruimten, zich manifesteert in een variëteit aan plekken. De zijde van het bos gaat de ruimte dóór, naar het terras dat met grote houten zittreden de verbinding legt met het bos. Vanaf de entree gaat er tevens een grote watervaltrap direct naar de verdiepingen waar de verschillende clusters elk een eigen herkenbare plek hebben.

De VO-2 fase gaat in juli van start. Eind 2012 won het samenwerkingsverband BAM / DP6 ook de opdracht voor het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp waarvan na de zomer de bouw wordt gestart.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook