> > Bouw Willemsparkschool in Den Haag van Topos

Bouw Willemsparkschool in Den Haag van Topos

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

29-11-2012 - Topos Architecten ontwerpt de nieuwe Willemsparkschool met gymzaal in Den Haag. Gisteren is het contract getekend voor de nieuwbouw met opdrachtgever stichting Haagsche Schoolvereeniging en SMT Bouw & Vastgoed.

De Willemsparkschool is een openbare basisschool gelegen in het besloten hart van een karakteristiek 19e-eeuws huizenblok tussen de Frederikstraat en de Cantaloupenburg in Den Haag. Deze basisschool in de wijk Willemspark is in 2007 door de Haagse Schoolvereniging overgenomen van stichting Lucas Onderwijs (voorheen SCO Lucas) en telde op dat moment een beperkt aantal leerlingen. In de afgelopen jaren is de populariteit van de school sterk toegenomen, waardoor nieuwe huisvesting noodzakelijk werd.

De toegang van de huidige school loopt via een poort en gang onder een woning aan de Frederikstraat. Voor de bouw van de nieuwe school wordt deze woning gesloopt zodat het binnenterrein goed bereikbaar is. Dit pand wordt vervangen door nieuwbouw met buitenschoolse opvang waarbij het beeld van de bestaande gevel gehandhaafd wordt.

Cruciaal bij de ontwikkeling van de school was de inpassing van de gymzaal. Deze wordt half verdiept aangelegd met ernaast de kleedruimten die in een kelder zijn ondergebracht. Hierboven, op de begane grond, liggen de lokalen voor de onderbouw en het speellokaal. Op de verdieping liggen in clusters de lokalen voor de midden- en bovenbouw.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook