> > Opening dubbele basisschool Den Haag

Opening dubbele basisschool Den Haag

14-07-2009 - FARO's jongste schoolgebouw is gereed. De Koningin Beatrix- en Prinses Marijke school in Den Haag is feestelijk geopend door minister Rouvoet.

De nieuwe Koningin Beatrix- en Prinses Marijke school os verrezen in het hart van de Haagse Schilderswijk, op de plek waar eerder ook een school stond is. Het gebouw biedt plaats aan twee 16-klassige basisscholen met peuterspeelzalen en gymzalen. Minster Rouvoet heeft op 26 juni de school officieel geopend.

Er zijn twee afgezonderde en afsluitbare kleine pleintjes, waar de jongste kinderen besloten en veilig kunnen spelen. Ze zijn toegankelijk via poortjes, bedacht door de kinderen zelf, gemaakt van oude stukken hardsteen uit hun oude gesloopte school. Op de pleintjes staat een boom tegen de zon.

Het ontwerp manifesteert zich als twee scholen die overduidelijk familie van elkaar zijn maar toch hun eigen karaktertrekken hebben. Stedenbouwkundige randvoorwaarden stelden dat het blok tot aan de rooilijn moest worden volgebouwd. Op deze wijze wordt de vroeg 20ste-eeuwse bloktypologie uit de directe omgeving gevolgd en het blok afgemaakt. De uitvoering in robuuste Nederlandse baksteen, passend bij het karakter van de buurt, zorgt ervoor dat het gebouw een vanzelfsprekende plek in zijn omgeving krijgt. Drie kleuren steen, verschillende metselverbanden, gelardeerd met poorten en echte schoolramen, maken een stevig duurzaam schoolgebouw dat de tijd kan weerstaan.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook