> > Twee scholen door FARO Architecten in Den Haag

Twee scholen door FARO Architecten in Den Haag

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-02-2006 - In Den Hag zullen twee scholen naar ontwerp van FARO Architecten worden gerealiseerd. Het project zal naar verwachting in 2007 worden voltooid.

Afbeeldingen van de school. Impressies door Archimago.

Voor de Koningin Beatrix en Prinses Marijke school wordt het schoolgebouw uit 1875 vervangen. Het nieuwe gebouw gaat plaats bieden aan twee 16-klassige basisscholen met peuterspeelzalen en gymzalen. Het ontwerp wordt mede bepaald door de stedenbouwkundige randvoorwaarden. Deze hebben er toe geleid dat het blok tot de rooilijn wordt volgebouwd, om zo de bloktypologie uit de directe omgeving te volgen en af te maken. De gevels worden bepaald door robuust metselwerk, met poorten en typische schoolramen. Dit robuuste uiterlijk is een afspiegeling van het karakter van de Haagse Schilderswijk.

De poorten tussen het hoofdplein en de kleine pleintjes zijn ontworpen door de winnaars van een prijsvraag die gehouden is onder de kinderen van de school. De allerjongsten krijgen afgezonderde en afsluitbare kleine pleintjes waar ze besloten en veilig kunnen spelen, de zogenaamde "Pleintjes voor de Kleintjes". Het ontwerp moet zich gaan manifesteren als twee scholen die overduidelijk familie van elkaar zijn maar toch hun eigen karakter hebben.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook