> > MVRDV wint competitie voor woonbuurt in Zwitserland

MVRDV wint competitie voor woonbuurt in Zwitserland

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-07-2013 - De stad Emmen (Zwitserland) heeft bekend gemaakt dat investeringsmaatschappij Senn BPM AG samen met MVRDV een wedstrijd in de wijk Feldbreite heeft gewonnen voor een stadsblok met 95 woningen in 16 verschillende typen.

beelden: MVRDV

MVRDV omschrijft het project als "een Urban Hybrid combineert eigenschappen van grondgebonden woningen – tuinen, meerlaags wonen in een hechte buurt – met eigenschappen van stedelijk wonen zoals centrale locatie, parkeergarage en privacy."

In de opgave werd om gestapelde bouw gevraagd maar MVRDV heeft in plaats daarvan een verdicht stedelijk blok met een mix van grondgebonden woningen en kleinschalige wooncomplexen ontworpen. Langs de buitenkant komen herenhuizen en gestapelde bouw, binnen in het blok tuin- en patiowoningen. De zestien verschillende woningtypes variëren in oppervlak van 30 tot 130 m² en van één tot vier verdiepingen waardoor een gemengde groep bewoners wordt verwacht. In totaal komt er 9.000 m² wonen en 4.950 m² ondergronds parkeren en opslag.

Elk huis en elke woning krijgt een individuele gevelkleur om de identiteit van het eigen bezit te versterken. MVRDV hereft zich hiervoor laten inspireren door historische stadscentra in het Kanton Luzern, zoals het stadje Beromünster.

In 2015 start de bouw van 95 woningen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook