> > Krediet voor cultuurgebouw aan het Spui in Den Haag

Krediet voor cultuurgebouw aan het Spui in Den Haag

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

19-07-2013 - De Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond 181 miljoen euro gereserveerd voor de realisatie van een cultuurgebouw aan het Spui.

Met deze beslissing is het nog niet zeker of het Spuiforum van Neutelings Riedijk architecten wordt gerealiseerd. De komende maanden wordt namelijk onderzocht of het voorstel van werkgroep-Dooievaar voor renovatie van de bestaande gebouwen van het Residentie Orkest en het Nederlands Danstheater (NDT) haalbaar is. Neutelings Riedijk architecten gaat hiervoor een schetsontwerp maken. Ook in deze plannen verhuisd het Koninklijk Conservatorium naar het Spui.

Er is veel weerstand tegen de plannen voor het Spuiforum. Raadslid Mustafa Okcuoglu stapte uit de PvdA om het standpunt van de partij en ging verder als eenmansfractie, NDT-directeur Robert van Leer stapt op mede wegens het Spuiforum en het personeel Koninklijk Conservatorium is tegen de verhuizing naar het Spui. Dat ondertussen een minstens even groot bedrag wordt uitgegeven aan de Rotterdamsebaan, een nieuwe weg door de Binckhorst, lijkt niemand in Den Haag zich te realiseren.

De resultaten van onderzoek worden in september gepresenteerd. Na dit onderzoek neemt de gemeenteraad een definitief besluit over welk plan wordt uitgevoerd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook