> > Arets wint opdracht Europaallee in Zürich

Arets wint opdracht Europaallee in Zürich

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

27-08-2013 - Wiel Arets Architects heeft de opdracht voor 'Site D' aan de Europaallee in Zürich gewonnen. Voor SBB Immobilien gaat het Nederlandse architectenbureau een gebouw van 20.000 m² ontwikkelen.

Europaallee is een gebied in opkomst met verschillende functies naast het centraal station van Zürich. Als masterplanner voor het gebied is de Nederlander Kees Christiaanse (KCAP) aangetrokken. Er worden ontwerpen gerealiseerd van onder andere Caruso St John Architects, Max Dudler en David Chipperfield.

'Site D' is het sluitstuk van de wijk. Het programma bestaat uit een plint met retail en daarboven kantoorruimte. Het bouwvolume sluit aan de spoorzijde qua hoogte aan op de naastgelegen gebouwen.

De hoofdingang komt aan de Europaallee. Een centrale trap en twee roltrappen leiden bezoekers naar de kantoren. In het ontwerp is rekening gehouden met een eventuele transformatie van kantoor- naar woonfunctie. De oplevering van het project wordt in 2019 verwacht.

Wiel Arets Architects won de competitie van de Zwitserse bureaus BDE Architekten en :mlzd. Arets heeft een vestiging in Zwitserland waar het werkt aan diverse projecten in het land, waaronder het hoofdkantoor van Allianz ten noorden van Zürich dat dit jaar wordt voltooid.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook