> > Interieur Willemswerf door Powerhouse Company

Interieur Willemswerf door Powerhouse Company

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-06-2014 - Het interieur van het Willemswerf kantoorgebouw in Rotterdam wordt gerenoveerd naar ontwerp van Powerhouse Company.

impressies: MIR, 3D Studio Prins en Powerhouse Company

Het karakteristieke witte kantoorgebouw met diagonale knik aan de Maas is ontworpen door architect Wim Quist als hoofdkantoor voor Nedlloyd. Het is gerealiseerd in de jaren 1984 - 88. Omdat Maersk Nedlloyd overnam in 2005 verloor het gebouw zijn hoofdkantoorstatus en wordt het gebouw verhuurd aan tientallen uiteenlopende bedrijven.

Deze verandering van hoofdkantoor naar een multi-tenant kantoor, de veroudering van enkele onderdelen van het gebouw en leegstand was voor eigenaar ASR reden om Powerhouse Company een ontwerp te laten maken voor het interieur. Powerhouse Company betrok de oorspronkelijke architect Quist in de renovatieplannen. De architecten hebben veel met hem gesproken, omdat hij als geen ander het concept en karakter van het gebouw kent.

Belangrijk onderdeel is het concept van Powerhouse Company om een full service hotelervaring op de begane grond van het kantoorgebouw te realiseren. Behalve deze lobby worden ook de entrees tot het gebouw en toiletgroepen vernieuwd. De kantine wordt verplaatst van de vijfde verdieping naar de begane grond. Powerhouse Company gebruikte het bestaande geometrische raster van Quist als leidraad. In het interieur worden warme en luxe materialen toegevoegd.

Powerhouse Company heeft ook al een naam bedacht voor het restaurant op de begane grond: 'Quist', met in gedachte het succes van gelegenheden als 'Dudok' en 'Loos', beiden genoemd naar de architect van het gebouw waar ze gevestigd zijn.

Het interieur wordt in juli opgeleverd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook