> > Strijd om bouwkosten Spuiforum Den Haag

Strijd om bouwkosten Spuiforum Den Haag

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-09-2013 - Op 31 oktober neemt de gemeenteraad een besluit over het Spuiforum in Den Haag. Verschillende partijen bestoken elkaar met rapporten over de bouwkosten.

beelden: Neutelings Riedijk

Afgelopen woensdag werd het second opinion van BBN adviseurs gepresenteerd dat in opdracht van de Haagse Stadspartij is gemaakt. Volgens BBN wordt het Spuiforum minimaal 15 miljoen euro duurder dan de 181 miljoen euro die aan de raad is gepresenteerd. Volgens BBN bedragen de meerkosten van het gewijzigde ontwerp minstens 8,8 miljoen euro en zijn voor 6,4 miljoen euro aan door het College van Burgemeester & Wethouders doorgevoerde bezuinigingen in het ontwerp niet haalbaar.

Op vrijdag presenteerde wethouder Marnix Noorder ook een second opinion, gemaakt in opdracht van de gemeenteraad door Twynstra Gudde. Zij concluderen dat het Spuiforum wel voor de eerder geraamde 181 miljoen euro gebouwd kan worden.

Intussen heeft Neutelings Riedijk architecten de afgelopen weken ook gewerkt aan het plan Dooievaar+, dat uitgaat van het behouden van de bestaande gebouwen van het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest. De bouwkosten van dit plan bedragen volgens BBN 105 miljoen euro. Vandaag wordt het schetsontwerp aan de gemeenteraad en de stad gepresenteerd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook