> > Inbo wint selectie voor Mariskwartier Vlaardingen

Inbo wint selectie voor Mariskwartier Vlaardingen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-10-2013 - Inbo heeft de selectie voor het ontwerp van 110 woningen in het Mariskwartier in het centrum van Vlaardingen gewonnen. Opdrachtgever is de Vlaardingse woningcorporatie Samenwerking.

beelden: Inbo

Samenwerking heeft de ambitie om alle woningen energieneutraal op te leveren. Samen met adviseur Deerns zoekt Inbo naar mogelijkheden voor warmte koude opslag op de locatie en eventuele uitwisseling met de nabijgelegen Vlaardingervaart. PV cellen zullen het voornaamste deel van de energie gaan leveren.

Woningcorporatie Samenwerking heeft een groot deel van het gebied in bezit. De bestaande vooroorlogse beneden- en bovenwoningen zijn verouderd en zullen worden gesloopt. De kenmerken van de beeldbepalende panden die op de plek staan, zullen terugkomen in de architectuur van de nieuwbouw.

De opgave omvat een rij eengezinswoningen aan de Josef Israelstraat, een carré met woningen rond een parkeerdek en een strook appartementen die eindigen in een woontoren van 45 meter hoog. De appartementen staan op een plint met commerciële ruimte aan de Cronjéstraat, een belangrijke winkelstraat in het centrum van Vlaardingen.

De website van de Gemeente Vlaardingen meldt dat start van de bouw is gepland begin 2015.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook