> > Interventies Richard Hutten voor Sonneveldhuis

Interventies Richard Hutten voor Sonneveldhuis

14-10-2013 - De inrichting van museumwoning Sonneveld bij Het Nieuwe Instituut is "gerevitaliseerd". Onderdeel hiervan zijn interventies door ontwerper Richard Hutten.

Huis Sonneveld werd in 1933 voltooid naar ontwerp van Brinkman & Van der Vlugt. Door het naastgelegen Nederlands Architectuurinstituut (nu Het Nieuwe Instituut) werd het huis in maart 2001 in gebruik genomen als museumwoning.

Er worden onder meer persoonlijke objecten en historische topstukken toegevoegd aan de inrichting om het huis meer sfeer en kwaliteit te geven. Als gastcurator introduceert Richard Hutten – met respect voor het originele interieur – voorbeelden van zijn eigen werk of brengt hij vrijwel onzichtbare wijzigingen in het interieur aan.

Richard Hutten: “Huis Sonneveld is voor mij een icoon: een hoogtepunt van het modernisme en nog steeds relevant. Mijn idee is om dit serieuze, statische gebouw dynamiek te geven door middel van een aantal grote en kleine interventies. Deze interventies zijn een extra laag over de statische situatie, maar zijn hier wel aan gelinkt. Soms lichtvoetig tot zelfs banaal, dan weer meer filosofisch en reflecterend. De beste interventies combineren deze uitersten.”

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook