> > RoosRos wint selectie Brede School Amsterdam

RoosRos wint selectie Brede School Amsterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

17-10-2013 - RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland is geselecteerd voor het ontwerpen en technisch uitwerken van de Burgemeester de Vlugtschool in de wijk Amsterdam Geuzenveld.

Het programma voor de brede school omvat een 18-klassige basisschool, een gymzaal, 2 voorschoollokalen en diverse ondersteunende functies.

RoosRos: “Het ontwerp is ingegeven vanuit de stedenbouwkundige context en randvoorwaarden. De entrees en de buitenruimte voor de kinderen bevindt zich in het afgeschermde binnengebied. Het concept bestaat uit een efficiënt onderwijsgebouw met een specifiek ruimtelijk element dat een aantal bijzondere onderwijsfuncties met elkaar verbindt en op een aantal plaatsen door de gevels naar buiten schiet. Op deze plekken krijgt het gebouw accenten waarbij de specifieke en beeldbepalende functies – die aansluiten op de kernwaarden van de Burgemeester De Vlugtschool - naar buiten worden gericht. Het gebouw maakt een duidelijke relatie met de stad en vice versa.”

RoosRos stelt een interactief ontwerpproces met de gebruikers en met de leerlingen voor. Sander Ros: “Wij zien er naar uit om samen met de gebruikers een prachtig onderwijsgebouw te realiseren die dromen waarmaakt en verwachtingen overtreft”.

Het is de bedoeling dat de school begin 2016 in gebruik zal worden genomen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook