> > Hoogste punt station Breda bereikt

Hoogste punt station Breda bereikt

01-11-2013 - NS, ProRail en de Gemeente Breda hebben vandaag het hoogste punt van het nieuwe station in Breda gevierd.

In amper een paar maanden tijd is aan de noordkant van het spoor het eerste deel van de ruwbouw van het nieuwe station uit de grond gerealiseerd. Het gebouw telt nu vijf verdiepingen en deze week is gestart met de aanleg van het dak. Daarmee is op 23,8 meter het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt.

Het nieuwe station krijgt nu steeds meer vorm en de verschillende kantoor- en woningblokken worden steeds beter zichtbaar. Hier en daar is al gestart met de afbouw. Het gaat dan bijvoorbeeld om het plaatsen van kozijnen en het eerste metselwerk. In het nieuwe gebouw worden ruim 2,2 miljoen stenen verwerkt in 9 verschillende kleuren. Verder wordt gestart met de bouw van het parkeerdek boven perron 3.

Het station is ontworpen door architectenbureau Koen van Velsen. Het nieuwe station telt straks zes sporen, drie perrons, een busstation, 22.000 m² kantoorruimte en 150 woningen. Op het dak komt bovendien een parkeerplaats voor 720 auto's en in de ondergrondse passage zit 9.000 vierkante meter aan winkelruimte.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook