> > Mytylschool Den Bosch wint Scholenbouwprijs 2013

Mytylschool Den Bosch wint Scholenbouwprijs 2013

25-11-2013 - Mytylschool Gabriel / KinderExpertiseCentrum Atlent in Den Bosch is de winnaar van de Scholenbouwprijs 2013. Vanmiddag ontvingen de opdrachtgevers de prijs een cheque van 15.000 euro uit handen van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

fotograaf: Kees Rutten

Naast het multifunctionele gebouw in Den Bosch werden vier andere opdrachtgevers onderscheiden met een Innovatieprijs, ieder goed voor 4.000 euro: het St. Ignatiusgymnasium in Amsterdam, Lentiz | LIFE College in Schiedam, het Scheepvaart en Transport College, locatie Anthony Fokkerweg in Rotterdam en het Sterren College in Haarlem.

In de Glazen Zaal in Den Haag las juryvoorzitter Gerdi Verbeet het juryrapport voor en overhandigde het eerste exemplaar van het Scholenbouwprijsboek 2013 aan staatssecretaris Sander Dekker.

Sander Dekker: "Ik ben onder de indruk van het niveau van de inzendingen. Leren gaat natuurlijk beter in een goed schoolgebouw. Maar dat niet alleen, bieb, muziekschool of een kinderdagverblijf, ze zijn steeds vaker onder het dak van de school te vinden. De school wordt zo de hele week intensief gebruikt en de verschillende ruimten nodigen uit tot innovatieve vormen van onderwijs. Nieuwe scholen zijn zo nog méér dan vroeger plekken waar de hele buurt samenkomt."

Het was dit jaar de tiende keer dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Scholenbouwprijs organiseerde. Dit jaar keek de jury in het bijzonder naar de manier waarop het thema Onderwijskwaliteit en Verbindingen in het schoolgebouw en de inrichting ervan is vertaald.

Juryvoorzitter Gerdi Verbeet over de jurering: “Als jury hebben we gekeken naar de verbindingen in het onderwijskundig programma, de ruimtelijke verbindingen in het gebouw zelf, de verbinding tussen de gebruikers onderling èn met de omgeving. De tiende editie van de Scholenbouwprijs heeft een zeer rijke oogst van heel veel kwalitatief hoogstaande projecten opgeleverd. Opdrachtgevers en betrokken partijen hebben eendrachtig samengewerkt om tot verrassende gebouwlijke vertalingen te komen.”

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook