> > Officiële start nieuwbouw kantoor Stibbe

Officiële start nieuwbouw kantoor Stibbe

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

28-11-2013 - Gisteren is het startsein gegeven voor de realisatie van het nieuwe Stibbe kantoor aan de Amsterdamse Zuid-as. De nieuwbouw is een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed naar ontwerp van Jo Coenen Architects en Urbanists. Dura Vermeer Bouw is verantwoordelijk voor de bouw.

Advocatenkantoor Stibbe is sinds 1992 gehuisvest in de Stibbe toren aan de Strawinskylaan in Amsterdam. Daarmee was Stibbe één van de eerste kantoren die zich vestigde aan de Amsterdamse Zuidas.

Stibbe heeft gekozen voor een herkenbaar ''stand alone'' gebouw op de Zuidas, dat flexibel is in te richten en duurzaam is. Het nieuw te bouwen kantoor, aan de rand van het Beatrixpark, heeft 9 verdiepingen. In totaal beslaat het nieuwe pand circa 14.500 m² brutovloeroppervlak. Onderdeel van het programma is een groot auditorium. Het gebouw krijgt het duurzaamheidslabel "BREEAM Excellent". Oplevering staat gepand voor begin 2016.

Pal naast het Stibbe-kantoor verrijst het nieuwe kantoor van chemie- en verfproducent AkzoNobel. De nieuwbouw is een ontwikkeling van Dura Vermeer Vastgoed naar ontwerp van GROUP A. De realisatie is eveneens in handen van Dura Vermeer Bouw.

Architectuur.ORG sprak deze zomer met projectarchitect Thomas Offermans van Jo Coenen Architects and Urbanists over de nieuwbouw voor Stibbe, zie het bericht van 17 juli 2013 bij gerelateerd nieuws hieronder.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook