> > De Driehoek in Dordrecht officieel geopend

De Driehoek in Dordrecht officieel geopend

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

16-01-2014 - Jenaplan Kindcentrum De Driehoek in Dordrecht, ontworpen door de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA), is gisteren officieel geopend.

Bijzonder aan het gebouw is de directe toegang tot de klas vanaf vanaf het schoolplein. De nieuwe basisschool heeft geen hoofdingang, maar voor elke groep een aparte entree. Zo kunnen de groepen vanuit een eigen halletje direct naar hun klaslokaal. Dit zorgt voor een vrije centrale binnenruimte waar de kinderen in alle rust kunnen leren, spelen en werken. Het nieuwe schoolgebouw heeft een oppervlakte van circa 1.850 m² en huisvest Openbare Jenaplan basisschool De Driehoek met twaalf klassen, een peuterspeelzaal van SDK Kinderopvang en buitenschoolse opvang van COKD Kinderopvang.

In het centrum van het gebouw bevindt zich het studieplein van de basisschool. De indeling is door verplaatsbare meubels eenvoudig te wijzigen. Er zijn individuele leerplekken aanwezig en ruimtes om in kleine groepjes te werken. “Door de open en lichte ruimte is het studieplein een fijne plek om te werken en een goede aanvulling op de klaslokalen,” licht Roelof Gortemaker van dJGA toe.

De natuur heeft een belangrijke functie in het kindcentrum. Bij De Driehoek zijn eerlijke materialen gebruikt. De constructie blijft in het zicht door de houten spanten en kolommen, het houten dakbeschot, de kozijnen en vitrines en de betonnen vloer. Op het schoolplein is een natuurspeeltuin gecreëerd waar kinderen spelenderwijs leren respect te hebben voor bomen en planten. Kinderen kunnen spelen met boomstammen, hutten maken van wilgentakken en zelfs een eigen moestuintje bijhouden. Het regenwater wordt opgevangen in regentonnen en door leerlingen gebruikt om de moestuintjes water te geven. Het uitgesproken ontwerp van het kindcentrum is herkenbaar aan zijn gewelfde vegetatiedak en gebogen gevel.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook