> > Architect Max van Aerschot stadsbouwmeester Haarlem

Architect Max van Aerschot stadsbouwmeester Haarlem

16-01-2008 - Max van Aerschot (1952) is gekozen als nieuwe stadsbouwmeester van de Gemeente Haarlem. Max van Aerschot vervangt stadsarchitect Joop Slangen, die in december 2007 afscheid heeft genomen als adviseur van de Gemeente Haarlem.

Max van Aerschot.

De stadsbouwmeester adviseert het college van Burgemeester en Wethouders en de Commissie Welstand en Monumenten bij vraagstukken rond stedelijke ontwikkeling. De gemeente zet in op een behoorlijke investering in kwaliteit voor de komende jaren. Er zijn in Haarlem veel grote bouwprojecten die of net begonnen zijn, of die op stapel staan. Daarom is de functie gewijzigd naar vier dagen per week. Max van Aerschot presenteert in februari 2008 zijn visie op stedebouw in Haarlem aan college, commissie en gemeenteraad. Van Aerschot begint zijn nieuwe functie per 1 maart 2008. De aanstelling is net als voorheen, voor drie jaar, maar kan verlengd worden.

Het bureau van Max van Aerschot, opgericht in 1991, is sinds 1998 gevestigd aan de Jansstraat 53 in Haarlem. Hij ontwierp onder meer het hoofdkantoor van MTV Networks Benelux op de NDSM-locatie te Amsterdam. Van Aerschot doet veel projecten in Haarlem. Er is met van Aerschot een regeling getroffen die voorkomt dat zijn taak als Stadsbouwmeester tot vermenging van belangen kan leiden. Max van Aerschot is gefascineerd door historische binnensteden en het cultuureel-/industrieel erfgoed. In zijn werk spelen de historie, het geheugen, de ziel en het geweten van de stad een belangrijke rol.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook