> > Broekbakema richt bedrijf op voor BIM-diensten

Broekbakema richt bedrijf op voor BIM-diensten

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-04-2014 - Met het nieuwe bedrijf simBolic richt het Rotterdamse architectenbureau op de groei van BIM en de behoefte aan kennis over het inrichten van de integrale samenwerking. SimBolic stelt servers en expertise beschikbaar voor opdrachtgevers.

SimBolic biedt gestandaardiseerde BIM servers voor Autodesk Revit aan in verschillende groottes. De groottes worden afgestemd op de grootte van het betreffende bouwmodel en variƫren van small (tot een modelgrootte van 50 MB), medium (tot 150 MB) tot large (tot 500 MB).

Broekbakema zegt in een toelichting over simBolic: "Werken in BIM betekent samenwerken in het BIM-model en daarbuiten. Over het daadwerkelijk en effectief inrichten van deze integrale samenwerking bestaat nog veel onduidelijkheid. SimBolic vult de bestaande kennis en kunde aan met eigen ervaring op diverse gebieden binnen het BIM spectrum. Het concreet inrichten van de BIM samenwerking met andere partijen en het opstellen van protocollen, het praktisch begeleiden bij het werken in een BIM-model, het uitvoeren van clash controles en rapportages of het maken van interactieve 3D films en virtuele maquettes."

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook