> > BAM bouwt station Erasmuslijn bij Den Haag Centraal

BAM bouwt station Erasmuslijn bij Den Haag Centraal

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

08-05-2014 - De opdracht voor ontwerp en bouw van het Haags Startstation Erasmuslijn is toegekend aan BAM. De halte bij het Centraal Station komt gedeeltelijk boven en gedeeltelijk naast het busplatform en is ontworpen door ZJA Zwarts & Jansma Architecten.

beelden: ZJA Zwarts & Jansma Architecten

Den Haag Centraal is het start- en eindstation van de Erasmuslijn, de metrolijn die Rotterdam met Den Haag verbindt. Het is onderdeel van het grotere project Randstadrail. De metro’s stoppen op Den Haag Centraal nu nog op spoor 11 en 12, maar over twee jaar krijgt de metro een eigen station. Wanneer de nieuwe halte klaar is, worden de sporen 11 en 12 weer in gebruik genomen voor de treinen van NS.

De nieuwe halte wordt direct naast en half boven het busplatform gebouwd. De metrohalte komt op palen, tussen het busplatform en het Nationaal Archief, in de Anna van Buerenstraat. De metro’s stoppen straks net buiten de nieuwe stationshal, maar de kap van de halte loopt wel door tot in de hal. Reizigers kunnen daardoor altijd droog van de HSE naar het station.

De gemeente Den Haag en ProRail werken in dit project samen met RET, HTM en Stadsgewest Haaglanden. De bouw van de halte start in het najaar van 2014. In 2016 is de nieuwe halte klaar voor gebruik.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook