> > Start tweede fase ontwikkeling campus Woudestein

Start tweede fase ontwikkeling campus Woudestein

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

30-05-2014 - Op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam is woensdag officieel de bouw gestart van een multifunctioneel, door Architectenbureau Paul de Ruiter ontworpen, onderwijsgebouw. Het gebouw is onderdeel van fase 2 van de ontwikkeling van de campus.

Het nieuwe gebouw heeft een flexibele structuur, waar plaats is voor ‘wisselprogramma’s’. De eerste jaren komen er moderne onderwijsruimtes, veel studieplekken en dienstverlening van de Universiteitsbibliotheek. In de plint van het gebouw komen winkels. Leidraad bij het selecteren van retailondernemers is de vraag van EUR-studenten en medewerkers. Na verloop van tijd gaat het gebouw ook onderdak bieden aan wetenschappers, zo is de planning.

Met zijn kleine collegezalen en studieplekken speelt het multifunctioneel onderwijsgebouw in op de onderwijsstrategie van de Erasmus Universiteit. Al langere tijd wordt de nadruk gelegd op activerend, kleinschaliger onderwijs, onder andere met ‘Nominaal is normaal’. Daardoor neemt de vraag naar onderwijsruimten met meer interactiemogelijkheden toe.

Het realiseren van goede, moderne en toekomstbestendige studie- en werkplekken staat centraal in de verdere ontwikkeling van campus Woudestein tot een internationale en stimulerende omgeving, waar het aangenaam studeren, werken en wonen is. Om aan de groeiende behoefte aan meer én meer soorten studieplekken te voldoen, wordt het totaal aantal studieplekken in de periode tot 2017 fors uitgebreid, van 1200 naar ongeveer 1900.

Met de opening van het nieuwe campushart werd vorig jaar september het eerste deel van ‘Campus in Ontwikkeling’ afgesloten. Deze ontwikkeling omvatte de bouw van een nieuw studentenpaviljoen door Powerhouse Company en De Zwarte Hond, studentenhuisvesting door Studio Leon Thier en de eerste helft van een grote ondergrondse parkeergarage met daarop Erasmus Plaza.

De tweede fase, die loopt tot en met 2016, omvat naast het multifunctionele onderwijsgebouw ook de renovatie van de Universiteitsbibliotheek, het doortrekken van Erasmus Plaza, de herinrichting van bestaande gebouwen en de realisatie van een nieuw park aan de noordkant van de campus. Begin dit jaar werd al de Erasmus Food Plaza geopend.

Medio 2015 moet het multifunctioneel onderwijsgebouw van circa 8.800 vierkante meter klaar zijn. SMT Bouw & Vastgoed, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros realiseren de nieuwbouw.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook