> > NL Architects winnaar ArtA competitie Arnhem

NL Architects winnaar ArtA competitie Arnhem

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

18-06-2014 - Ondanks dat de lokale politiek zich bij de vorming van een nieuw college heeft uitgesproken tegen de bouw van kunstencluster ArtA heeft de jury een winnaar aangewezen.

het ontwerp van NL Architects

De jury met onder meer Maarten Kloos en Bert Dirrix als leden: "Het concept biedt ruim voldoende aanknopingspunten om een betekenisvol gebouw te maken, waarmee het Rijnbooggebied aan uitstraling wint en de historische binnenstad en de Rijn opnieuw verbonden worden. De visie van NL Architects zorgt voor een symbiose tussen filmtheater en museum en biedt daarnaast vele mogelijkheden om nieuwe vormen van gebruik te verkennen. Het voorgestelde kunstenplein is een enorme verrijking voor de wijk en de openbare ruimte."

De jury vervolgt: "Bovenal is belangrijk dat NL Architects heeft bewezen een waardevolle partij te zijn. De jury ziet in het Amsterdamse bureau de perfecte partner in een situatie waarin de precieze contouren van het nieuwe gebouw nog moeten worden vastgesteld."

Aan de competitie deden naast NL Architects de volgende architecten (teams) mee: Architectuurstudio HH / SO-IL (Verenigde Staten) / ABT; Bjarke Ingels Group (Denemarken) / Allard Architecture; Kengo Kuma & Associates (Japan).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook