> > Architecten presenteren visie Kunstencluster bij CASA

Architecten presenteren visie Kunstencluster bij CASA

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

31-01-2014 - Op vrijdag 14 februari presenteren de geselecteerde architectenbureaus hun ontwerpvisies voor het Arnhemse Kunstencluster aan de jury. ’s Avonds zijn zij te gast in Showroom Arnhem om hun conceptontwerp publiekelijk toe te lichten.

CASA wil op deze avond, als tegenhanger van het politieke debat, de architecten het podium bieden om hun ideeën te delen met de stad. Hoe zien de architecten Arnhems opgave aan de Rijn?

Eind december 2013 zijn de architectenbureaus bekend gemaakt die hun visie mogen uitwerken voor het Kunstencluster, het centrum voor beeldende kunst en film dat op de hoek van de Nieuwstraat en de Rijnkade moet verrijzen. Daags na de bekendmaking van de gekozen architectenbureaus bleek het politieke draagvlak voor de nieuwbouw van Museum en Filmhuis uiterst instabiel. Als tegenhanger van het politieke debat wil CASA de architecten het podium bieden om hun visie en vakinhoudelijke ideeën te delen met de stad. De shortlist bestaat uit architectenbureaus van naam en faam die hun sporen hebben verdiend met vergelijkbare projecten. De geselecteerde teams zijn: Architectuurstudio HH (i.s.m. SO-IL en ABT), Bjarke Ingels Group (i.s.m. Allard Architecture), NL Architects en Kengo Kuma & Associates. Ook OMA was geselecteerd maar zag later af van deelname.

De architecten lichten hun ontwerp toe vanaf 20:00 uur in Showroom Arnhem, Kleine Oord 177 te Arnhem. De entree is 5,- euro.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook