> > Expositie Poëtisch Ingenieursschap in ABC Haarlem

Expositie Poëtisch Ingenieursschap in ABC Haarlem

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

19-09-2014 - Vrijdag 26 september 2014 om 16:00 uur opent in het ABC de tentoonstelling ‘Poëtisch Ingenieursschap - Beleving vanuit de zintuigen.’ Op deze expositie toont Architectuurplatform Sense & Care – dat onderdeel is van Jeanne Dekkers Architectuur – het onderzoek naar de zintuiglijke beleving van de ons omringende omgeving.

Op beeldende wijze wordt hierbij de onderliggende filosofie uitgelegd, die leidt tot inzicht in het ontwerpen vanuit beleving door de zintuigen. De tentoonstelling inspireert tot nieuw zicht op onze omgeving, een programma van beleving. U bent van harte welkom bij de opening.

Uitgangspunt van het platform Sense & Care is dat iedereen belang heeft bij een omgeving die prettig en vertrouwd aanvoelt. De aandacht richt zich op zowel de ‘gewone’ mens in het dagelijks leven als op mensen die in omstandigheden verkeren, waarbij de gebouwde omgeving van groot belang is voor het welbevinden en deze dus met de grootste zorgvuldigheid ontworpen dient te worden. Hierbij kan gedacht worden aan specifieke doelgroepen als ouderen, mensen met een psychisch probleem, visueel gehandicapten, slechthorenden of kinderen met leerachterstand.

Het doel van het platform Sense & Care is om de actuele discussie over het ontwerpen verder te brengen door analyse, om vervolgens een werkwijze voor het ontwerpen vanuit zintuiglijke beleving te formuleren. Op de expositie in het ABC worden resultaten van deze zienswijze getoond aan de hand van gerealiseerde projecten van Jeanne Dekkers Architectuur. Tussen september en januari 2015 worden in het kader van deze tentoonstelling in het ABC ook een aantal workshops georganiseerd voor verschillende doelgroepen, waarvoor via onderstaande website kan worden ingeschreven. In de herfstvakantie organiseert het ABC naar aanleiding van deze expositie tevens speciale workshops voor kinderen.

De tentoonstelling opent op vrijdag 26 september 2014 om 16:00 uur.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook