> > Tentoonstelling over maquettes in STAM te Gent

Tentoonstelling over maquettes in STAM te Gent

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-12-2014 - In het STAM te Gent is de tentoonstelling "Maquettes. Verbeelding op schaal" te zien. Bij de tentoonstelling is

"Maquettes. Verbeelding op schaal" toont werk van onder andere Antonio Chichi, Coussée & Goris Architecten, Lieven Cruyl, Geert De Groote Architecten, Luc Deleu, Toyo Ito, Neutelings Riedijk Architecten, Ney & Partners, Pieter Pourbus, Robbrecht en Daem architecten – Marie-José Van Hee Architecten, Philippe Samyn and Partners, Henry van de Velde, Theo van Doesburg, Georges Vantongerloo en met 'Room to grow', een installatie van Edwin Zwakman.

De tentoonstelling laat zien voor wie de maquettes werden gemaakt, wie ze heeft gebouwd, hoe ze werden gebruikt en waarom ze werden bewaard. Zo wordt de ontwikkeling van het door Neutelings Riedijk Architecten ontworpen cultuurgebouw Rozet getoond aan de hand van maquettes in verschillende schalen, details en 1:1 mock-ups.

De tentoonstelling is gerealiseerd naar een idee van Marc Dubois (Faculteit Architectuur KULeuven / Gent & Brussel) en samengesteld door Annelies Nevejans en Lars De Jaegher.

Bij de tentoonstelling is een boek verschenen met vijf essays over, onder meer, de verschillende architecturale contexten waarin maquettes een rol spelen, het gebruik van maquettes in de stedenbouw en de aantrekkingskracht van het verkleinen. De auteur zijn: Sofie De Caigny, Marc Dubois, Oliver Elser, Christoph Grafe, Annelies Nevejans en Pieter Uyttenhove.

De tentoonstelling is nog te zien tot 26 april 2015 in het STAM aan de Godshuizenlaan 2 te Gent.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook