> > Lezing over plannen World Expo 2025 in Rotterdam

Lezing over plannen World Expo 2025 in Rotterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

26-01-2015 - n de Centrale Bibliotheek van Rotterdam wordt op vrijdag 30 januari 2015 een lezing gehouden door Erick van Egeraat en Leendert Bikker die de World Expo van 2025 naar Rotterdam willen halen.

Rotterdam verscheen het afgelopen jaar op allerlei internationale lijsten en het toeristische bezoek aan deze stad neemt merkbaar toe. Maar is Rotterdam ook klaar voor World Expo 2025? Het centrum van Rotterdam heeft er een aantal nieuwe blikvangers bij, waaronder de Markthal en gebouw de Rotterdam. Allemaal fantastisch natuurlijk, maar scheppen deze nieuwe gebouwen genoeg nieuwe banen voor langdurig werklozen?

Zijn door een notitie in de New York Times, de Rotterdamse economie en haven voorbereid op een toekomst waarin alles anders is dan toen we de grootste haven ter wereld waren? Deze en andere vragen komen aan bod bij het bibliotheekcollege dat op 30 januari plaatsvindt in de Bibliotheek Rotterdam (Hoogstraat 110) tussen 16:00 en 17:00 uur.

Initiatiefnemers Erick van Egeraat en Leendert Bikker zullen hun verhaal doen en vertellen waarom de World Expo de stad op het lijf geschreven is. Ook is er ruimte voor een debat, dus schroom niet om je prangende vragen en idee├źn te delen.

De toegang is gratis, maar er wordt geadviseerd via de e-mail een plaats te reserveren. Dit kan per e-mail: reserveren@bibliotheek.rotterdam.nl.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook