> > Inbo ontwerpt campus NHTV Breda

Inbo ontwerpt campus NHTV Breda

11-03-2015 - Architectenbureau Inbo heeft, samen met Culd, Deerns, Pieters en DGMR, de tender gewonnen voor het ontwerpen van een kennis- en onderwijscampus voor NHTV internationaal hoger onderwijs Breda.

Met de aankoop van een monumentaal klooster, dat naast het huidige hoofdgebouw ligt, creëert NHTV de mogelijkheid vijf academies samen te brengen op één centrale locatie in het centrum van Breda. Het wordt een levendige en cross- culturele campus, waarmee NHTV haar imago als topinstituut in kennisontwikkeling en hoger onderwijs nationaal en internationaal verder versterkt.

Het team van Inbo, Culd, Deerns, Pieters en DGMR heeft in verschillende samenstellingen al een groot aantal bijzondere onderwijs- en campus projecten opgeleverd, waaronder de High Tech Campus Eindhoven, de Christelijke Hogeschool Ede, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium Amsterdam, Campus Woudenstein van de Erasmus University Rotterdam, de Faculteit Natuur en Techniek van de Hogeschool Utrecht en de Faculteit Wiskunde en Natuur wetenschappen van de Universiteit Leiden.

De afronding van de ontwerpfase van de nieuwe NHTV Campus is voorzien in maart / april 2016. Daarna volgt de aanbesteding voor bouw en verbouw. De Campus zal uiteindelijk in 2020 geheel gerealiseerd zijn.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook