> > Start bouw Columbuskwartier in Almere

Start bouw Columbuskwartier in Almere

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

29-04-2015 - De bouw van het multifunctionele Columbuskwartier project, ontworpen door Erick van Egeraat, is vorige week gestart.

beelden © (designed by) Erick van Egeraat

Tijdens de ceremonie werd de eerste funderingspaal geslagen. De locatie is gelegen tussen de Oliver van Noorthof en Amerigo Vesprutiweg, in een nieuwe wijk van de stad Almere. Het project combineert de aanwezigheid van verschillende functies en een flexibele indeling van ruimtes. Wijkwinkelcentrum Columbuskwartier bestaat uit 29 unieke appartementen en ruimten voor detailhandel. Een moderne annex, gevestigd boven het parkeerterrein, zal 2 extra en unieke loft appartementen huisvesten.

Erick van Egeraat baseerde zijn ontwerp op drie principes: optimale positionering van bouwelementen en buitenruimten, duidelijke logistieke lijnen en een natuurlijke en comfortabele omgeving. Het gebouw bestaat uit gestapelde lagen die boven een glazen gevel uitstijgen. Dit geeft het gebouw een bijzondere unieke uitstraling.

In 2008 hebben Erick van Egeraat en Bun projectontwikkeling zich samen ingeschreven voor de landelijke aanbesteding georganiseerd door de gemeente Almere, voor de ontwikkeling van een wijkwinkelcentrum in Columbuskwartier te Almere Poort.

Het project onderscheidt zich op een zichtbare manier door haar vorm en doorgevoerde fysieke, economische en sociale duurzaamheid. Deze duurzaamheid komt terug in de keuze en gebruik van materialen, zoals hergebruikte bouwmaterialen, duurzaam gecertificeerd hout en een groen dak. Bovendien is het gebouw extra goed geïsoleerd en door het energie concept zeer energiezuinig.

Het gebouw is voorbestemd om door zijn parkachtige uitstraling, een ‘groene’ baken in Almere Poort te worden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook