> > Bouwstart ontwerp Mecanoo bij Château St. Gerlach

Bouwstart ontwerp Mecanoo bij Château St. Gerlach

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

02-09-2015 - Op 1 september is de restauratie en nieuwbouw van Kasteelhoeve Broers en ‘Le Pavillon’ bij Château St. Gerlach in Valkenburg aan de Geul van start gegaan. Mecanoo uit Delft maakte het ontwerp in opdracht van Camille Oostwegel.

beelden: Mecanoo

Het Rijksmonument Kasteelhoeve Broers, gelegen naast de entree van Château St. Gerlach, zal de nieuwe ‘toegangspoort’ worden tot het landgoed. Door de hoeve weer aan het landgoed toe te voegen wordt de historische setting en de aansluiting met buurtschap St. Gerlach hersteld. In de Limburgse carréhoeve uit 1668 komen vergaderruimtes en een landgoedwinkel en vormt daarmee een rustpunt voor wandelaars en fietsers van het Buitengoed Geul en Maas.

Achter de kasteelhoeve komt het uitnodigend nieuwe paviljoen. Francine Houben van Mecanoo zegt hierover: “Le Pavillon is ontworpen als een elegant paviljoen met een genereus overstekend dak. De transparante gevel zorgt dat binnen en buiten in elkaar overlopen. De materialen zijn geïnspireerd op het omliggende Limburgse land: mergel, hardsteen en eikenhout. Vanuit het paviljoen heb je een verrassend uitzicht op het château, de heuvel, de ‘pelouse’ en de gerenoveerde Kasteelhoeve Broers.”

In het paviljoen zijn drie multifunctionele zalen die separaat of gecombineerd te gebruiken zijn. Hierdoor wordt het mogelijk een grote variëteit aan bijeenkomsten en evenementen te organiseren. De opening van Kasteelhoeve Broers en Le Pavillon is voorzien in het najaar van 2016.

Het leggen van de eerste steen vormde ook het startsein voor de viering van het 35-jarig jubileumjaar van het bedrijf van Camille Oostwegel dat in die periode tien Rijksmonumenten en drie landgoederen restaureerde.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook