> > Markthal wint de European Property Award 2015-2016

Markthal wint de European Property Award 2015-2016

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-09-2015 - De door MVRDV ontworpen Markthal heeft een prijs in de categorie ‘Mixed Use Architecture’ in ontvangst mogen nemen op de ‘European Property Award 2015-2016’ uitreiking in Londen.

De jury van dit jaar omvatte meer dan 60 experts op het gebied van architectuur, projectontwikkeling, vastgoed en marketing. Twee actieve leden van ‘The House of Lords’ traden op als juryvoorzitter. De ‘European Property Awards’ zijn onderdeel van ‘ The International Property Awards’ welke waardering uitspreken voor de beste projecten in architectuur, interieurontwerp, marketing en projectontwikkeling.

De Markthal, die bestaat uit een marktvloer met 96 kramen, omringd door een boog met 228 appartementen, werd in oktober 2014 geopend door koningin Maxima en heeft sindsdien volop media aandacht. Met de prestigieuze MIPIM 2015 Award en de NRW jaarprijs voor het beste retailgebouw, en de NEPROM Award 2015 voor de herontwikkeling van de omgeving viel de Markthal meerdere malen in de prijzen. Onlangs heeft de parkeergarage van de Markthal de 'Oscar' voor parkeerplaatsontwerp gewonnen, de European Parking Award. De Markthal heeft recent zijn 8 miljoenste bezoeker ontvangen, dit is ruim boven de geschatte 4,5 miljoen bezoekers in het eerste jaar.

Recent werd de Markthal ook als winnaar gekozen voor de NRW jaarprijs, de prijs voor het beste retailgebouw in Nederland.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook