> > Neutelings Riedijk ontwerpt omvangrijk project Moskou

Neutelings Riedijk ontwerpt omvangrijk project Moskou

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

08-10-2015 - Neutelings Riedijk Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe ZIL Toren op het terrein van de voormalige ZIL autofabriek in Moskou.

Het project omvat 39.000 m² en wordt 75 meter hoog. Het gebouw bestaat uit vijf geschakelde woontorens die geplaatst zijn op een drielaags publiek plintgebouw met retail, sport en restaurant voorzieningen. De façade heeft een opvallende tektonische oppervlakte opgebouwd uit ruitvormige elementen van staal en glas. Het plintgebouw is georganiseerd rondom een grote publieke ruimte overdekt met een glazen koepel. Het gebouw ligt aan het park en aan de nieuwe hoofdboulevard, naast het toekomstige Hermitage Moskou museum.

De ZIL Toren wordt in opdracht van de LSR Group ontworpen, één van Rusland' meest vooraanstaande ontwikkelaars, ontworpen in samenwerking met het Russische architectenbureau Project Meganom, die het masterplan ontwierp voor de herontwikkeling van het 65 hectare ZIL terrein. Het gebied ligt aan de oever van Moskva rivier, zo'n 5 kilometer van het historische centrum.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook