> > Royal HaskoningDHV werkt aan ziekenhuis Charleroi (B)

Royal HaskoningDHV werkt aan ziekenhuis Charleroi (B)

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

12-10-2015 - Royal HaskoningDHV werkt samen met het architecten- en ingenieursconsortium VK-Reservoir A aan de realisatie van het nieuwe Grand Hôpital de Charleroi, één van de grootste privéziekenhuizen in Franstalig België.

Door een functionele scheiding in de ruwbouw en een gefaseerde ingebruikname zorgen het iInternationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau en VK-Réservoir A ervoor dat het ziekenhuis in recordtijd open kan. Met deze opdracht is voor Royal HaskoningDHV een bedrag van enkele miljoenen euro’s gemoeid.

Het Grand Hôpital de Charleroi wordt met 950 bedden en een oppervlakte van circa 130.000 m², een van de belangrijke zorglocaties in het zuiden van België.

Het nieuwe ziekenhuis vervangt het verouderde ziekenhuis dat verspreid ligt over verschillende locaties in de stad. Het ziekenhuis wordt aan de rand van de stad ingebed in de groene omgeving.

Royal HaskoningDHV en VK-Réservoir A tekenden voor het voor België unieke functioneel ontwerp waarbij de patiënt centraal staat met de ziekenhuisfuncties die hij nodig heeft, om hem heen.

Het ziekenhuis in Charleroi wordt ontwikkeld conform de schillenmethode: elk gebouw heeft duidelijk afgebakende functies. Daardoor kan de ruwbouw zeer snel worden opleveren en de markt benaderd worden voor de verdere inrichting van het gebouw.

Royal HaskoningDHV ondersteunt het architecten- en ingenieursconsortium verder met installatieontwerp en kostenbeheersing. Met name op dat laatste gebied is een Nederlandse partij interessant voor buitenlandse opdrachtgevers. Niek Grobben, projectmanager bij Royal HaskoningDHV: “Doordat de zorgsector in Nederland onder druk staat, speelt hier al jaren de vraag hoe zorginstellingen hun vastgoed zo efficiënt mogelijk kunnen ontwikkelen en exploiteren. Nederland loopt voor in kostenefficiëntie. Dat helpt de opdrachtgever in Charleroi enorm.”

Royal HaskoningDHV is samen met andere partijen betrokken bij het ontwerp van het Deense universitair ziekenhuis in Aalborg en het Hvidovre-ziekenhuis in Kopenhagen; het Honliv-ziekenhuis in China; de nieuw- en verbouw van Erasmus MC Rotterdam; het Princess Maha Chakri Sirindhorn-gebouw van universitair ziekenhuis Ramathibodi in Bangkok, Thailand; en het districtsziekenhuis in Pixley, Zuid-Afrika.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook