> > Lintje voor Winy Maas (MVRDV)

Lintje voor Winy Maas (MVRDV)

24-04-2015 - Architect en MVRDV mede-oprichter Winy Maas is vanochtend benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft Maas het lintje opgespeld voor zijn buitengewone verdiensten voor de Nederlandse architectuur en met name de Markthal Rotterdam, die afgelopen oktober door koningin Maxima werd geopend.

Winy Maas is samen met Jacob van Rijs en Nathalie de Vries oprichter van het internationaal opererende architectenbureau MVRDV. Bekende projecten van MVRDV zijn het gebouw voor omroep VPRO in Hilversum, de EXPO 2000 paviljoen in Hannover en de Glazen Boerderij in het Brabantse Schijndel.

Op dit moment werkt Maas met MVRDV onder meer aan de Floriade Almere, het Collectiegebouw voor Boijmans van Beuningen en de transformatie van een groot winkelcentrum in Parijs naast de Tour Montparnasse.

Maas is tevens stedenbouwkundige, in Bordeaux werkt MVRDV aan een milieuvriendelijke uitbreiding van de middeleeuwse stad en recentelijk heeft hij een plan ingediend voor het regeringskwartier in Oslo, dat na de bomaanslag weer moet worden opgebouwd.

Aan de TU Delft heeft Maas de afgelopen vijf jaar leiding gegeven aan de denktank The Why Factory waar hij door middel van onderzoekend ontwerp scenario’s voor de stad van de toekomst heeft ontwikkeld. Bijvoorbeeld BiodiverCity, een stad waar zoveel mogelijk dieren en planten welkom zijn, of Vertical Village, een visie voor een torenflat met de kwaliteit van het dorpsleven.

Eerder dit jaar ontving Maas uit handen van Aboutaleb al de Marketing Award Rotterdam, een prijs die een erkenning is voor de grote aantrekkende kracht van de Markthal die miljoenen bezoekers trekt en tot een stijging van het aantal toeristen heeft geleid.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook